2013/05/06

Galaretkowe pomarańcze


Witajcie Kochani

Jeśli znudziło Wam się tradycyjne podawanie owocowych galaretek np. w pucharkach to polecam moje pomarańczki. Są bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Na pewno zachwycą gości :) Mała ciekawostka: żelatyna zawarta w galaretce korzystnie wpływa na nasze paznokcie  i zapobiega krwawieniom z nosa.

Składniki:
  • 3 pomarańcze
  • galaretka truskawkowa
  • galaretka agrestowa
Oczywiście 2 galaretki na 3 pomarańcze to o wiele za dużo. Zestaw przygotowany dla Was to zestaw demonstracyjny.  Ilość pomarańczy i kolory galaretek pozostawiam Wam.


Sposób wykonania:

Galaretki rozrabiamy według przepisu na opakowaniu. Pomarańcze sparzamy wrzątkiem, przekrawamy na pół i wyciągamy miąższ w taki sposób aby nie uszkodzić skórki.


W połówki pomarańczy wlewamy po brzegi schłodzoną galaretkę i odstawiamy do schłodzenia do lodówki.
Następnie gdy galaretka zastygnie przekrawamy połówki pomarańczy na ćwiartki. Podajemy schłodzone.









2 komentarze:

Anonimowy pisze...

fajne:)

Ewelina Tkaczyszyn pisze...

super pomysl :)