2014/01/11

Penne z łososiem i pieczarkami

Gdzie oprócz Internetu szukacie inspiracji kulinarnych??? Ja czasami korzystam z przepisów zamieszczonych na produktach spożywczych, które kupuję. 
Pomysł na wczorajszy obiad zaczerpnęłam z puszki GRALL. Przepis trochę zmodyfikowaliśmy, podwoiliśmy ilość składników. Dodaliśmy 2 puszki łososia, 2 puszki pomidorów. W rezultacie wyszedł naprawdę pyszny obiad :)


Składniki:
  • 1 puszka łososia w kawałkach w oleju (Biedronka, cena ok 5 zł/szt.)
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1/2 opakowania makaronu Penne
  • sól, pieprz, oregano, bazylia, oliwa

Sposób przygotowania:
"Posiekać cebulę na drobne kawałki a następnie podsmażyć do zeszklenia na rozgrzanej oliwie z oliwek, do cebuli dodać pokrojone pieczarki i lekko podsmażyć. Do farszu dodać łososia z puszki (po odsączeniu oleju) i lekko podsmażyć na patelni. Następnie dodać pomidory z puszki i doprawić do smaku oregano, bazylią, solą i pieprzem. Makaron należy ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu."







3 komentarze:

Ewelina Tkaczyszyn pisze...

wyglada ok ciekawe jak smakuje :)

Agata Wójcik pisze...

Ja z piersi kurczaka chyba powinnam się przerzucić na łososia :D

Anonimowy pisze...

wygląda apetycznie