2014/03/16

Makaron z pesto i łososiem

Dziś przychodzę do Was z propozycją na szybki i smaczny obiad. Zdradzę Wam, że zdecydowanie bardziej wolę jeść, niż gotować :)


Składniki:
- medaliony z łososia  (Tesco - 2,89 zł / 100g)
- pesto zielone (Lidl - ok. 5 zł)
- makaron
- pieczarki
- cebula
- oliwa z oliwek 

 Sposób przygotowania:
1. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
2. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę.
3. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę i pieczarki.
4. Gdy warzywa zmiękną dodajemy pokrojonego łososia i dalej podsmażamy, ciągle mieszając.
5. Następnie dodajemy pesto.
6. Na koniec wrzucamy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy.




3 komentarze:

Ewelina Tkaczyszyn pisze...

*** zglodnialam ;) :)

blog pisze...

hej, gdzie kupowałaś takiego łososia?

Barbasia S. pisze...

W Tesco, cena ok. 3 zł