2015/05/22

ZUPA KREM Z CUKINII Z MOZARELLĄ I PESTKAMI DYNI


Faszerowana, jako dodatek do makaronu, lecza .... uwielbiam cukinię pod każdą postacią. Dziś przygotowałam pyszną i szybką w wykonaniu zupę krem z cukinii.
Składniki:
- 1,5 kg cukinii (4 sztuki)
- 1 ziemniak
- 1 cebula
- ser mozzarella
- oliwa z oliwek
- pieprz
- zioła prowansalskie


Sposób przygotowania:
Ziemniaka oraz cebulę obrać i pokroić. Cukinie umyć i pokroić na kawałki. Warzywa podsmażyć kilka minut w garnku na oliwie. Dodać zioła prowansalskie. Do warzyw dolać litr wody, zagotować. Doprawić do smaku pieprzem, vegetą lub solą. Następnie zmiksować. Podawać z pokrojonym serem mozzarella i pestkami dyni.




4 komentarze:

Mrs.Rose pisze...

Uwielbiam cukinie :)

Ewelina Tkaczyszyn pisze...

niezla :)

Anonimowy pisze...

pyszności

Rincewind99 pisze...

Uwielbiam takie zupy :)